Seda kooki tehakse meil tänavu liialdamata iga paari päeva tagant ja seda on nii lihtne teha, et ka Riste sai täiesti iseseisvalt hakkama!
Põhiretsept on pärit Õunaraamatust, töö käigus on lisandunud mõned mugandused, mis minu meelest teevad koogi veel paremaks.
2 kl jahu
3/4 kl suhkrut
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 kl keefiri või maitsestamata jogurtit
1/2 kl õli
2 muna
5-6 hapumat õuna
kaneeli ja suhkrut pealeriputamiseks
(õli+mannat plaadi määrimiseks, juhul kui ei kasuta küpsetuspaberit)
Segada kõik kuivad ained omavahel ja lisada vedelad, sh muna. Taigen saab üsna vedelapoolne, see valada plaadile või vormi. Õunad tükeldada, mida jämedamad viilud, seda mõnusam ja mahlasem kook saab. Viilutajaga lõigates on kõige kiirem ja lihtsam, tükid sobiva jämedusega. Õunad laduda taignale ja peale riputada ohtralt kaneeli ja suhkrut.
Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar