Retsept on toidublogija Tuuli Mathiseni ema oma, terves tükis kopeeritud aadressilt http://toiduteemal.blogspot.fi/2010/09/marineeritud-seened.html?m=1
Retsept ise siis järgmine (kasutada eelnevalt kupatatud ja leotatud seeni - riisikaid, pilvikuid):
1-2 sibulat, pool- või veerandringideks lõigatud ja lahtiharutatud
1 korraliku suurusega porgand ratasteks lõigatud (pole kohustuslik)
2 spl soola
4 spl (või rohkem) suhkrut
2-3 loorberilehte
8-10 tera vürtsi
2-3 spl äädikat.
1 liiter vett
Toodud marinaadist jätkub 4-le pooleliitrisele purgile ehk siis 2-le liitrile seentele.
Pane vette kõik marinaadiained välja arvatud äädikas ja keeda paar minutit. Lisa äädikas.
Nõruta eelnevalt kupatatud ja leotatud seened sõelal ja kalla marinaadi sisse. Keeda ca 5 minutit ja pane purki. Kalla peale marinaad ning sule õhukindlalt.
Mõne nädala pärast võib juba maiustama hakata.
Kusjuures ma hindasin oma seente kogust üle ja tegin topeltkoguse marinaadi. Sellest tulenevalt said pooled seened purki aedubadega läbisegi. Aga üllatavalt hästi sobisid omavahel.
VastaKustuta