6 pk Selga shokolaadiküpsiseid
500g hapukoort (NB! suur pakk on kõigest 400g)
6 küpset banaani
2 väikest (või 1 suur) kakaopudingit
(soovi korral kaunistuseks maasikaid vms)
Minu kandik mahutab 4x6 küpsise suuruse tordi. Esimeseks kihiks laon küpsised, mis on hetkeks vette kastetud - siis ei hakka küpsised eest ära liikuma, kui neile hapukoort määrida. (NB! Selga küpsis laguneb kiiresti, ei tohi vees pikemalt hoida, aga seega imbub ka rutem läbi - kooki saab samal päeval süüa juba.) Niisiis - järgmine kiht ongi hapukoor, ilma suhkruta, otse pakist. Kolmas kiht - banaaniviilud. Ja nõnda edasi, kuni on soovitud kõrgus saavutatud. Kõige peale jäävad mul hapukoor+banaan+puding. Puding ei kuiva nõnda pealt praguliseks, kui hapukoor vaid jääb ilus läikiv. Selle peale saab siis veel nt maasikaid vms kaunistuseks panna, aga mina olen ka lihtsalt küpsiseid peale purustanud, jääb ka ilus ja hea!
Selline jääb kook, kui Emmaste poest pole kakaopudingit ;) |
On tõesti hea tort! Ja üllatavalt mahedamaitseline (kuigi see Selga šhokolaadiküpsis ise on ika kange kraam). Ja puding tordikattena on väga tegija avastus. Ühesõnaga palju vingeid nüanse lihtsal aga geniaalsel tordil.
VastaKustuta(Maasikaid ma siia ei lisakski, pigem valge selgaga versiooni).