Tere tulemast sellesse retseptikogusse! Püüame siia koguda maitsvaid, kuid lihtsaid ja kergesti tehtavaid toite, nii magusaid kui soolaseid. Kui sul on mõni hea retsept varuks - tõenäoliselt oskad seda juba peast - ja oled nõus seda jagama, siis paneme selle meelsasti siia üles.

esmaspäev, 15. august 2011

Laisa küpsetaja soodaleib

Seoses pliidi alla tule tegemise hooaja algusega (gaas sai otsa) ja kingiks saadud raamatuga " Leivad, saiad, sepikud" julgen soovitada täna läbiproovitud retsepti:

"Retsept pärineb Iirimaalt ja sobib hästi ka laisale küpsetajale, sest taina valmistamiseks tuleb vaid ained kokku segada.

1,5 dl kaerakliisid
5 dl nisujahu
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
3,5 dl hapupiima või maitsestamata jogurtit (või pooleks piima või hapupiima)

Sega kaerakliid, jahu, sool, küpsetuspulber ja sooda. Tee kuivainete keskele lohk ja vala sinna vedelik. Sega ühtlaseks tainaks (vajadusel lisa jahu). Vormi ümar päts ja pane ahjuplaadile või tõsta tainas piklikku keeksivormi. Lõika pinnale väikse noaga ristikesed. Küpseta 200 kraadise ahju alumisel siinil 30-40 minutit, tõsta restile jahtuma.

Valmistusaeg 10 minutit + 30-40 minutit ahjus, ahi 200 kraadi, 1 leib."

Mina kasutasin maitsestamata jogurtit ja panin kliide asemel kaerahelbeid. Küpsetasin vormis. Ülilhtne, kuna ei vaja kergitamist. Aga kaob laualt "nagu soe sai". Meenutab pigem sepikut kui leiba.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar