Tere tulemast sellesse retseptikogusse! Püüame siia koguda maitsvaid, kuid lihtsaid ja kergesti tehtavaid toite, nii magusaid kui soolaseid. Kui sul on mõni hea retsept varuks - tõenäoliselt oskad seda juba peast - ja oled nõus seda jagama, siis paneme selle meelsasti siia üles.

teisipäev, 30. august 2011

Riisi-õunavorm krõbeda purukattega

Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama sellest, et tahtsin teha õunakrõbedikku. Avastasin aga, et mul on alles jäänud hulk riisiputru (piimaga keedetud ja pudruriisist, magusat). Otsustasin siis panna riisipudru koogivormi sisse kõige alumiseks kihiks ja õunad peale. Tulemus sai toitev ja hea. (Ja minu meelest ka hea viis ära kasutada hommikuse purdu jäägid, sest siia sobiks väga hästi ka mõni muu puder.)

1. kiht:
Heldelt võiga määritud vormi panna põhja riisipuder.

2. kiht:

6-7 keskmist õuna tükeldatuna ja segatuna 2-3 spl suhkru, 1 spl tärklise ja 1 tl kaneeliga.

3. kiht
Purukate 3 dl jahust, 130 g võist, 1,5 dl jämedatest kaerahelvestest ja 1 tl kaneelist.

Õunakrõbedik ise on sama asi ilma riidipudruta. Eriti mõnusa tulemuse saamiseks võiks kasutada pruuni suhkrut, võib lisada veel õuntele ka riivitud apelsinikoort või muid marju-puuvilju. Kujutan ette, et ka rosinad või kuivatatud jõhvikad sobiksid hästi, miks mitte ka pähklid. Purukatte sisse olen lisanud kookoshelbeid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar