Hakkasin otsima, et kas meil siis tõesti veel ei ole siin seda kuulsat ja paljutehtud (ja söödud) kooki. Ja ei olnudki! Nüüd ma kopeerin siia pr. Ilvese retsepti.
KABATŠOKI-ŠOKOLAADI KOOK
• 5dl nisujahu
• 1dl jämedaid kaerahelbeid
• 4dl valget suhkrut
• 1,5-2dl magustamata naturaalset kakaopulbrit
• 2 tl soodat + natuke sidrunimahla
• 1 tl küpsetuspulbrit
• 1/2 tl soola
• 1 tl jahvatatud kaneeli
• 4 muna
• 3,5dl taimeõli
• 7,5dl riivitud kabatšokki
• 1,5dl purustatud pähkleid või mandleid
• soovi korral värskeid või kuivatatud marju
Kuumuta ahi 175C-ni. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud kabatšokk, pähklid ja marjad. Kalla vormidesse – siit saab kaks kooki – ja küpseta umbes 55-60 min. Kui kook on jahtunud, võid glasuurida ja kaunistada. Aga see maitseb hea ka lihtsalt niisama ning säilib maitsvana vähemalt nädala (kui enne otsa ei saa :)) HED NAUTIMIST!
PS: Mina oen teinud tavaliselt ühe suure koogi, mitte 2 nagu originaalretseptis, aga mõte on olnud ka teha muffinivormidega päris pisikesi koogikesi.
Mina proovisin alles nüüd seda kooki teha! Midagi läks vist viltu ja kook tuli natu läägevõitu! Ei andnud rahu ja tegin uuesti, seekord aga asendasin osa suvekõrvitsast porgandiga. Ja tegin muffinivormidega! Vot nüüd oli tõeliselt mõnus ja söödi väga ruttu ära!
VastaKustuta