Ükskõik millise liha (lammas, kana, veis) saab kiirelt pehmendada hoopis keefiris või jogurtis. Piisab täiesti ka vaid 10 minutist või poolest tunnist.
Lemmikuks on liha asemel aga hoopis grillitud kabatšokiviilud.
1 noor pehme koorega kabatšokk
sool, sidrunipipar
keefir
juust
Kabatšokk viilutada (koorimata ketasteks), möglada kokku keefiriga, maitsestada soola ja sidrunipipraga ning grillida ühelt poolt kuldpruuniks, pöörata ümber, katta riivjuustu või juustuviiludega ning grillida juustu sulamiseni.
Grillitud kabatšokiviilud II.
Vajad: väiksemaid kabatshokke, sidrunit, maitseaineid, majoneesi, riivjuustu.
Valmista sidrunimahlast, maitseainetest ja majoneesist marinaad. Kabatshokiviilud määrida marinaadiga ja lasta maitsestuda. Grillida ja küpsemise lõpul tõsta ahjuvormi ning puista peale juust. Hoia grillil (või ahjuvormis kuni juurdepakutav liha küpseb). Süüa liha ja salatiga.
Ja mina avastasin alles möödunud aastal, et grillimiseks pole vaja ei õue ega grilli- suurepäraselt saab sama efekti ka praeahjus, kui panna koogiplaadile ahjurest ja liha selle peale... pärast saab veel ka kastme soovi korral pannile kogunenud vedelikest. Või vastupidi- saab üleliigse rasva sedamoodi liha seest välja :)
VastaKustutaJa kes ei viitsi koogiplaati küürida võib selle enne veel fooliumiga katta.