Tere tulemast sellesse retseptikogusse! Püüame siia koguda maitsvaid, kuid lihtsaid ja kergesti tehtavaid toite, nii magusaid kui soolaseid. Kui sul on mõni hea retsept varuks - tõenäoliselt oskad seda juba peast - ja oled nõus seda jagama, siis paneme selle meelsasti siia üles.

reede, 29. aprill 2011

Grillimisest

Minu grillimise saladus seisneb marinaadides äädika vältimises- see tuimestab liha.
Ükskõik millise liha (lammas, kana, veis) saab kiirelt pehmendada hoopis keefiris või jogurtis. Piisab täiesti ka vaid 10 minutist või poolest tunnist.

Lemmikuks on liha asemel aga hoopis grillitud kabatšokiviilud.

1 noor pehme koorega kabatšokk
sool, sidrunipipar
keefir
juust

Kabatšokk viilutada (koorimata ketasteks), möglada kokku keefiriga, maitsestada soola ja sidrunipipraga ning grillida ühelt poolt kuldpruuniks, pöörata ümber, katta riivjuustu või juustuviiludega ning grillida juustu sulamiseni.

Grillitud kabatšokiviilud II.

Vajad: väiksemaid kabatshokke, sidrunit, maitseaineid, majoneesi, riivjuustu.

Valmista sidrunimahlast, maitseainetest ja majoneesist marinaad. Kabatshokiviilud määrida marinaadiga ja lasta maitsestuda. Grillida ja küpsemise lõpul tõsta ahjuvormi ning puista peale juust. Hoia grillil (või ahjuvormis kuni juurdepakutav liha küpseb). Süüa liha ja salatiga.

(Suu juba jookseb vett...)

1 kommentaar:

  1. Ja mina avastasin alles möödunud aastal, et grillimiseks pole vaja ei õue ega grilli- suurepäraselt saab sama efekti ka praeahjus, kui panna koogiplaadile ahjurest ja liha selle peale... pärast saab veel ka kastme soovi korral pannile kogunenud vedelikest. Või vastupidi- saab üleliigse rasva sedamoodi liha seest välja :)
    Ja kes ei viitsi koogiplaati küürida võib selle enne veel fooliumiga katta.

    VastaKustuta