Tere tulemast sellesse retseptikogusse! Püüame siia koguda maitsvaid, kuid lihtsaid ja kergesti tehtavaid toite, nii magusaid kui soolaseid. Kui sul on mõni hea retsept varuks - tõenäoliselt oskad seda juba peast - ja oled nõus seda jagama, siis paneme selle meelsasti siia üles.

laupäev, 30. aprill 2011

Mõnus ja kerge hapukoorekook

Taigen 
300g jahu
1 pk võid 
1 dl suhkrut
veidi soola
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
Jahu kaussi juurde küpsetuspulber, jahu peale tükeldatud külm või, sool ,suhkur muna. Haki noaga, hiljem sõtku käega  ühtlaseks  massiks, tee palliks ja tunniks külma.( mina olen asendanud viimasel ajal selle tavalise purukoogi taignaga)

Täidis
6 muna ( valge ja kollane eraldi )
1 kg hapukoort
3-4 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3-4 spl kartulitärklist

Vahusta    munakollased suhkruga, lisa vaniljesuhkur, hapukoor ja ettevaatlikult tärklis ( jälgi et ei jääks tükke) . Munavalged vahusta kõvaks vahuks ja lisa sellele ettevaatlikult täidis selle sisse.
Võta kõrge  vorm, kata vorm taignaga, vala täidis peale.  Ahi 200 kraadi peale ja 45 minutit, Kui kook ruttu pruuniks siis vähenda kuumust. Liiga kiirelt küpsedes jääb täidis vedel.
(Mina olen taigna pannud enne täidise peale panekut 10 minutiks eelküpsema.)

1 kommentaar:

  1. Proovisin pühapäeval koogi ära- tegin väikese vormi ja poole kogusega. Kerkis nagu suflee kõrgeks "kokamütsiks" vormiserva kohale :)
    Põhja ja täidise vahele sisasin mina maitsenüansiks ka moosi. Sööjad kiitsid.

    VastaKustuta