Taigen
300g jahu
1 pk võid
1 dl suhkrut
veidi soola
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
Jahu kaussi juurde küpsetuspulber, jahu peale tükeldatud külm või, sool ,suhkur muna. Haki noaga, hiljem sõtku käega ühtlaseks massiks, tee palliks ja tunniks külma.( mina olen asendanud viimasel ajal selle tavalise purukoogi taignaga)
Täidis
6 muna ( valge ja kollane eraldi )
1 kg hapukoort
3-4 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3-4 spl kartulitärklist
Vahusta munakollased suhkruga, lisa vaniljesuhkur, hapukoor ja ettevaatlikult tärklis ( jälgi et ei jääks tükke) . Munavalged vahusta kõvaks vahuks ja lisa sellele ettevaatlikult täidis selle sisse.
Võta kõrge vorm, kata vorm taignaga, vala täidis peale. Ahi 200 kraadi peale ja 45 minutit, Kui kook ruttu pruuniks siis vähenda kuumust. Liiga kiirelt küpsedes jääb täidis vedel.
(Mina olen taigna pannud enne täidise peale panekut 10 minutiks eelküpsema.)
Proovisin pühapäeval koogi ära- tegin väikese vormi ja poole kogusega. Kerkis nagu suflee kõrgeks "kokamütsiks" vormiserva kohale :)
VastaKustutaPõhja ja täidise vahele sisasin mina maitsenüansiks ka moosi. Sööjad kiitsid.