Tere tulemast sellesse retseptikogusse! Püüame siia koguda maitsvaid, kuid lihtsaid ja kergesti tehtavaid toite, nii magusaid kui soolaseid. Kui sul on mõni hea retsept varuks - tõenäoliselt oskad seda juba peast - ja oled nõus seda jagama, siis paneme selle meelsasti siia üles.

kolmapäev, 27. aprill 2011

tavaline pikkpoiss

800g hakkliha
1 muna
1 suurem sibul
pool kuivanud saia + pool klaaskaussi vett (või klaas riivsaia)
maitseaineid, sh kuivatatud ürte

Sai leotada pehmeks (panna taignasse kogu veega, mitte pigistada kuivemaks), segada hakklihaga, hakitud sibulaga, munaga, 2-3 tl jämesoola, veidi pipra ning ürtidega (basiilika, tüümian, petersell, pune jne)
Meie teeme segust lasanjevormi kaks pikkpoissi ja küpsetame 180* ahjus umbes tunni.
Pikkpoisid võib enne ahju panemist katta üleni pealt peterselli puruga.

Muidugi kotletiks ja hakklihapallideks käib sama segu. Pikkpoisiga on lihtsalt kõige vähem mängimist.

* Ema oli kunagi kellelegi kaevanud, et tema kotletid tulevad kuidagi tuimemad, kui teisel. See oli vastanud - sa hoiad vett kokku :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar