800g hakkliha
1 muna
1 suurem sibul
pool kuivanud saia + pool klaaskaussi vett (või klaas riivsaia)
maitseaineid, sh kuivatatud ürte
Sai leotada pehmeks (panna taignasse kogu veega, mitte pigistada kuivemaks), segada hakklihaga, hakitud sibulaga, munaga, 2-3 tl jämesoola, veidi pipra ning ürtidega (basiilika, tüümian, petersell, pune jne)
Meie teeme segust lasanjevormi kaks pikkpoissi ja küpsetame 180* ahjus umbes tunni.
Pikkpoisid võib enne ahju panemist katta üleni pealt peterselli puruga.
Muidugi kotletiks ja hakklihapallideks käib sama segu. Pikkpoisiga on lihtsalt kõige vähem mängimist.
* Ema oli kunagi kellelegi kaevanud, et tema kotletid tulevad kuidagi tuimemad, kui teisel. See oli vastanud - sa hoiad vett kokku :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar