Selle koogi valmistaine on lihtne ja vähe aeganõudev. Aga samas hinna poolest mitte just odav. Kook on üsnagi magus, mõnusalt karamelline, seetõttu ei sööda isegi meie peres kõike korraga ära, jääb järgmiseks päevaks ka :P Alati sobib lisada kihtide vahele hapusid marju!
2 pk "Juubeli" tordipulbrit
2 pk torukohupiima
1 pk taluvõid
soovi korral marju/rabarberit
Koogivorm võib olla nii kandiline kui ümmargune, aga kõrgemad servad on soovitatavad. Vormi võib katta küpsetuspaberiga. Kihtide arv pole oluline, aga tähtis on, et kõige alumine ja ülemine kiht oleks taluvõi-laastud. Võilaaste on kõikse parem lõigata külmast võist juustunoa abil. Võikihile raputada peale otse pakist tordipulbrit, sellele pigistada otse torust kohupiima, vahele veel võilaaste ja jätkata samamoodi kuni ained otsas. Viimased kihid peaks olema tordipulber+või! Marju võib lisada kihtide vahele suvalisse kohta. Küpsetada kuumas ahjus, aega ei oska öelda. Tuleks silma peal hoida, et võitükid kenasti koogi sisse sulaksid ning vajadusel lisada võitükke koogi pinnale. Ja valmis kook püsib täiesti koos, ei pudene laiali! Kevadel võiks proovida seda kooki teha rabarberitükkidega...
Meil tavaliselt valmib sellest koogist versioon, kus pulber on eelnevalt vähese veega segatud ning võid ei panda. Sest hoolimata katsetamisest, pole ma veel kordagi suutnud küpsetada seda võiga-varianti nii, et koogipulber korralikult koogi kuju võtaks. Ikka kipub pulbriks jääma.
VastaKustutaHuvitav tõepoolest, kui külla tuled, teeme koos pulbri ja võiga ;)
VastaKustuta