Tere tulemast sellesse retseptikogusse! Püüame siia koguda maitsvaid, kuid lihtsaid ja kergesti tehtavaid toite, nii magusaid kui soolaseid. Kui sul on mõni hea retsept varuks - tõenäoliselt oskad seda juba peast - ja oled nõus seda jagama, siis paneme selle meelsasti siia üles.

kolmapäev, 18. mai 2011

Rabarberi-mannavaht

Ärgem unustagem kevadist varianti klassikast :)

Retsept raamatust "Rabarberikoogid ja magustoidud", kogused neljale

5 dl tükeldatud rabarbereid (250g)
9dl vett
1,5dl mannat
1,5 dl fariinsuhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1 dl vahukoort

Koori ja tükelda rabarberid. Pane potti vesi, fariinsuhkur ja rabarberitükid. Kuumuta keemiseni ning keeda vaiksel tulel 10 minutit. Sega juurde manna, hauta veel 5 minutit. Jahuta ja vahusta mikseriga kohevaks. Lisa vanillsuhkur ja vahustatud koor.

Mina pean tunnistama, et tegin ainult tavalise suhkruga ja sõime piimaga, aga see on ka huvitav variant :)

1 kommentaar:

  1. Ma ka ei näe erisuhkruil ja vahukoorel mõtet- tegin eile ilma ja sõime piimaga Lapsed soovisid kohe ka järgmisel päeval teha :) Aga tegime hoopis eelmise retsepti kooki.

    VastaKustuta