Taigen
1 kl suhkrut
2.5 kl jahu
250g hapukoort
1 tl soodat
1 spl kakaod
Peale:
3 väikest pakki hapuoort
Segada suhkur, koor, jahu ja sooda. Taigen jagada pooleks, poolele taignale lisada 1 spl kakaod. Lasta seista tunnike külmas.
Taigen rullida ja küpsetada vaheldumisi valge ja pruun kiht ja valge ja pruun (3 valget ja 3 pruuni). Ahjust võetud kuumale taignakihile määrida peale pool pakki hapukoort.
Glasuur
keeta siis kui kook on jahtunud
1,5 spl kakaod
4 spl piima
kuumutada 3 minutit, siis segada 75g võid hulka. Jahutada ja määrida koogile. Lasta koogil seista üle öö.
(Nostalgia tuleb peale!)
Segada suhkur, koor, jahu ja sooda. Taigen jagada pooleks, poolele taignale lisada 1 spl kakaod. Lasta seista tunnike külmas.
Taigen rullida ja küpsetada vaheldumisi valge ja pruun kiht ja valge ja pruun (3 valget ja 3 pruuni). Ahjust võetud kuumale taignakihile määrida peale pool pakki hapukoort.
Glasuur
keeta siis kui kook on jahtunud
1,5 spl kakaod
4 spl piima
kuumutada 3 minutit, siis segada 75g võid hulka. Jahutada ja määrida koogile. Lasta koogil seista üle öö.
(Nostalgia tuleb peale!)
Leelo, ma natuke täpsustasin seda retsepti - lisasin juurde kihtide arvu - ega ma tegelikult ei tea, arvutasin lihtsalt hapukoore pealt välja. Aga siis hakkasin kahtlema, et kas ikka jätkub kuuele kihile sellest kogusest.
VastaKustutaÄkki Sa võiksid selle asja veel üle vaadata. Ja lisada ka millise panniga neid küpsetatakse - kas ümmarguse või ahjuplaadiga - minul nimelt on koogist ainult udused mälestused :)
Mul pole ka täpsemaid andmeid, kui õpetaja Eineri enda käest saadud retsept. Mina olen küpsetanud tavalise ahjuplaadiga. ( kuid ma isegi pole ammu teinud, see viga tuleb parandada)
VastaKustutaMina pean tunnistama, et mäletan oma ühest lapsepõlvekangelannast, õp Einerist, palju aga mitte midagi koogist või üldse seoses toiduga :)
VastaKustutaAinus meenunud episood ka tema sünnipäevadega seoses oli tema abikaasa Reinu tüdinud näoilmel lahkumine klassitäie teismeliste saabudes ja kord kogemata kombel pakutud konjakikommid, mis mõne klassivenna väga elevile ajas :D :D
Ju tuleb nüüd siis ta kook ära proovida viimaks...
Hästi tore, et Sina oled selle retsepti talletanud ja jagad seda siin!
VastaKustutaMul tekkis ainult veel üks küsimus - et kas glasuuri peab suhkrut ka lisama. Mulle tuleb ju kõik puust ette ja punaseks teha, mis söögivalmistamisse puutub ....
minu põhiküsimus retseptide puhul on alati, et kui suure vormi sisse taigen kallata, et kui paks kook sellest peab tulema...
amatööri värk, mis teha :P
Mina ka seda kooki ei mäleta :D Aga mäletan näiteks seda, et tal oli sünnipäeval veel jõulukuusk toas ja ajas helerohelisi võrseid :) See oli juba jaanuari teine pool...
VastaKustutaSellest kuusest on ka minul kustumatud mälestused :)
VastaKustutaGlasuuri osas jään küll vastuse võlgu :(
VastaKustutaIse pole ma seda kunagi sellele koogile peale pannud.
Aga ma arvan, et veidi tuhksuhkrut võiks panna, kui just ei tee selle magusa kakaopulbriga.