Tere tulemast sellesse retseptikogusse! Püüame siia koguda maitsvaid, kuid lihtsaid ja kergesti tehtavaid toite, nii magusaid kui soolaseid. Kui sul on mõni hea retsept varuks - tõenäoliselt oskad seda juba peast - ja oled nõus seda jagama, siis paneme selle meelsasti siia üles.

teisipäev, 3. mai 2011

Õpetaja Eineri sünnipäevakook

Kes meist ei mäletaks õpetaja Kaire Eineri sünnipäeval käimisi. Alati ta pakus seda imehead kirjut kooki!

Taigen
1 kl suhkrut
2.5 kl jahu
250g hapukoort
1 tl soodat

1 spl kakaod
Peale:
3 väikest pakki hapuoort

Segada suhkur, koor, jahu ja sooda. Taigen jagada pooleks, poolele taignale lisada 1 spl kakaod. Lasta seista tunnike külmas.
Taigen rullida ja küpsetada vaheldumisi valge ja pruun kiht ja valge ja pruun (3 valget ja 3 pruuni). Ahjust võetud kuumale taignakihile määrida peale pool pakki hapukoort.

Glasuur
keeta siis kui kook on jahtunud
1,5 spl kakaod
4 spl piima
kuumutada 3 minutit, siis segada 75g võid hulka. Jahutada ja määrida koogile. Lasta koogil seista üle öö.

(Nostalgia tuleb peale!)

7 kommentaari:

  1. Leelo, ma natuke täpsustasin seda retsepti - lisasin juurde kihtide arvu - ega ma tegelikult ei tea, arvutasin lihtsalt hapukoore pealt välja. Aga siis hakkasin kahtlema, et kas ikka jätkub kuuele kihile sellest kogusest.
    Äkki Sa võiksid selle asja veel üle vaadata. Ja lisada ka millise panniga neid küpsetatakse - kas ümmarguse või ahjuplaadiga - minul nimelt on koogist ainult udused mälestused :)

    VastaKustuta
  2. Mul pole ka täpsemaid andmeid, kui õpetaja Eineri enda käest saadud retsept. Mina olen küpsetanud tavalise ahjuplaadiga. ( kuid ma isegi pole ammu teinud, see viga tuleb parandada)

    VastaKustuta
  3. Mina pean tunnistama, et mäletan oma ühest lapsepõlvekangelannast, õp Einerist, palju aga mitte midagi koogist või üldse seoses toiduga :)
    Ainus meenunud episood ka tema sünnipäevadega seoses oli tema abikaasa Reinu tüdinud näoilmel lahkumine klassitäie teismeliste saabudes ja kord kogemata kombel pakutud konjakikommid, mis mõne klassivenna väga elevile ajas :D :D
    Ju tuleb nüüd siis ta kook ära proovida viimaks...

    VastaKustuta
  4. Hästi tore, et Sina oled selle retsepti talletanud ja jagad seda siin!

    Mul tekkis ainult veel üks küsimus - et kas glasuuri peab suhkrut ka lisama. Mulle tuleb ju kõik puust ette ja punaseks teha, mis söögivalmistamisse puutub ....
    minu põhiküsimus retseptide puhul on alati, et kui suure vormi sisse taigen kallata, et kui paks kook sellest peab tulema...
    amatööri värk, mis teha :P

    VastaKustuta
  5. Mina ka seda kooki ei mäleta :D Aga mäletan näiteks seda, et tal oli sünnipäeval veel jõulukuusk toas ja ajas helerohelisi võrseid :) See oli juba jaanuari teine pool...

    VastaKustuta
  6. Sellest kuusest on ka minul kustumatud mälestused :)

    VastaKustuta
  7. Glasuuri osas jään küll vastuse võlgu :(
    Ise pole ma seda kunagi sellele koogile peale pannud.
    Aga ma arvan, et veidi tuhksuhkrut võiks panna, kui just ei tee selle magusa kakaopulbriga.

    VastaKustuta