Kuna me harilikult poest siga ei osta, ei oska ma seda ka hästi valmistada. Aga vahel "juhtub" aga ka nii, et külmik kodust sealiha täis saab ja siis tuleb maitseainetekappi vaadata ja hakata oskama :) Nii "leiutasin" hiljuti ühe retsepti, kuidas sealiha täitsa hea tuli ja see sobib nii riisi, kartulite kui kõigi muude lisanditega. Suur ports värsket toorsalatit teeb roa veel paremaks. Ja viimaks - see toit valmib kiirelt, olen mitu korda proovinud!
Ribastatud sealiha
õli
sibul
küüslauk
veidi vett
sool, pipar
karripulber
koor/hapukoor/piim - mis parajasti juhtub kapis olema
värske/külmutatud petersell
Pruunistan sealiha pannil kuumas õlis, lisan hakitud sibula ja küüslaugu ning hautan vähese veega jupp aega. Vahepeal maitsen, kas liha on küpsemise teel. Maitsestan soola, pipra ja karripulbriga. Lisan koore/hapkoore/piima ja lasen haududa, kuni liha pehme. Lõpuks riputan peale peterselli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar