meie rabarberid ärkamas, u kuu aega tagasi :) |
- 2 muna
- 1-1,5 dl suhkrut
- 1-1,5 dl õli
- nisujahu silma järgi - nii palju, et taigen ei oleks rullitav ega voolav vaid vahepealne - valguks raskustega ümmarguse vormi põhja
- 1tl soodat jahu hulka
Täidis:
8-10 keskmise pikkuse ja jämedusega rabarberivart tükkideks lõigatuna ja segatuna vahetult enne koogile panekut suhkruga (muidu hakkab mahla eralduma).
Kate:
- 500g kohupiima (või maitsestamata jogurtit)
- 2 muna
- 1 spl tärklist
- maitse järgi suhrut
Küpsetada määritud ahjuvormis kuumas ahjus pealt kuldseks. Põhi jääb pruun, mitte hele (sooda taignas muudab tumedamaks). Jahtununa on parem kui kuumana :)
Väga tore, et selle retsepti siis üles panid. Ma olen selle ise nimelt ära kaotanud. Teen kindlasti nädalavahetusel :)
VastaKustutaAga kas 8-10 rabarberivart tõsiselt hapu ei jää?
VastaKustutaMa tegin ükspäev ka kooki ja 2 ja pool vart oli paras plaadile. Mul mingid hiidrabarberid pole.
Ei tea, minu koogis just nii palju oli - 8tk ja mitte hiidrabarberid ka, Gudrun veel korjas :) Sa maitsesid ju kooki ;)
VastaKustutaAga eks see on maitse asi ja käib tunde järgi, nagu ka kõik muud komponendid selles retseptis :D
Ma olen 2 korda lastega tehes asendanud taignaosa ained muffinipulbriga ja katteosa kahekordistanud- ma nimelt teen selle kandilise ahjuplaadisuuruse vormiga.
VastaKustuta