Tere tulemast sellesse retseptikogusse! Püüame siia koguda maitsvaid, kuid lihtsaid ja kergesti tehtavaid toite, nii magusaid kui soolaseid. Kui sul on mõni hea retsept varuks - tõenäoliselt oskad seda juba peast - ja oled nõus seda jagama, siis paneme selle meelsasti siia üles.

esmaspäev, 16. mai 2011

Lihtne rabarberi-kohupiima kook

meie rabarberid ärkamas, u kuu aega tagasi :)
Taigen:

  • 2 muna
  • 1-1,5 dl suhkrut
  • 1-1,5 dl õli
  • nisujahu silma järgi  - nii palju, et taigen ei oleks rullitav ega voolav vaid vahepealne - valguks raskustega ümmarguse vormi põhja
  • 1tl soodat jahu hulka

Täidis:

8-10 keskmise pikkuse ja jämedusega rabarberivart tükkideks lõigatuna ja segatuna vahetult enne koogile panekut suhkruga (muidu hakkab mahla eralduma).

Kate:

  • 500g kohupiima (või maitsestamata jogurtit)
  • 2 muna
  • 1 spl tärklist
  • maitse järgi suhrut

Küpsetada määritud ahjuvormis kuumas ahjus pealt kuldseks. Põhi jääb pruun, mitte hele (sooda taignas muudab tumedamaks). Jahtununa on parem kui kuumana :) 

4 kommentaari:

  1. Väga tore, et selle retsepti siis üles panid. Ma olen selle ise nimelt ära kaotanud. Teen kindlasti nädalavahetusel :)

    VastaKustuta
  2. Aga kas 8-10 rabarberivart tõsiselt hapu ei jää?
    Ma tegin ükspäev ka kooki ja 2 ja pool vart oli paras plaadile. Mul mingid hiidrabarberid pole.

    VastaKustuta
  3. Ei tea, minu koogis just nii palju oli - 8tk ja mitte hiidrabarberid ka, Gudrun veel korjas :) Sa maitsesid ju kooki ;)
    Aga eks see on maitse asi ja käib tunde järgi, nagu ka kõik muud komponendid selles retseptis :D

    VastaKustuta
  4. Ma olen 2 korda lastega tehes asendanud taignaosa ained muffinipulbriga ja katteosa kahekordistanud- ma nimelt teen selle kandilise ahjuplaadisuuruse vormiga.

    VastaKustuta