Tere tulemast sellesse retseptikogusse! Püüame siia koguda maitsvaid, kuid lihtsaid ja kergesti tehtavaid toite, nii magusaid kui soolaseid. Kui sul on mõni hea retsept varuks - tõenäoliselt oskad seda juba peast - ja oled nõus seda jagama, siis paneme selle meelsasti siia üles.

reede, 6. mai 2011

Maitsestamata jogurti lõputud võimalused

Lugesin eelnevalt postitatud retsepte ja meenus üks teema, mille olen ammu tahtnud kirja panna. Juba 3. aastat saabub kevadest sügiseni igal nädalavahetusel meile suur purgitäis ehtsat jogurtit. Mõni on küsinud - mida sa sellise kogusega (3 liitrit) peale küll hakkad? Aga võimalusi on ju palju! Mõtlesin et panen kirja, kuidas meie seda tarbime. Suvisel ajal on jogurti "variatsioonid" värske salati kõrval meie pere põhitoit:)

  • Jogurti-kama. Jogurt segada kama ja suhkruga, soovikorral lisada marju.
  • Jogurt marjadega - vastavalt küpsemise järjekorrale - maasikate, vaarikate, mustikate, kirssidega jne.
  • Jogurt koogikatteks - lisan jogurtile 1-2 muna, 1-2spl tärklist ja suhkrut. Küpsemisel tekib kohupiima-efekt. Taigna ja jogurtikihi vahele panen rabarberit, marju, õunu vms. (Midagi taolist, nagu Leelo hapukoorekook?)
  • Jogurt külma kastmena - sisse sool, maitseroheline, riivitud kurk (sobivad nii värske kui hapu), kala - kuidas just parajasti huvi on. Ühesõnaga - nagu külm hapukoorekaste. (Kreeklaste kuulus tzatziki õnnestub ka, kui vedelamast jogurtist enne vadak välja kurnata nt kohvifiltri abil või läbi kahekordse marliga kaetud sõela)
  • Jogurt hapukoore asemel kuumas soustis - ka hea!
  • Jogurtimarinaad - nagu Meeli siin allpool juba kirjeldas:)
  • Jogurtijäätis - kah kirjas juba.
  • Jogurtipannkoogid - asendan retseptis hapupiima jogurtiga ;)

1 kommentaar:

  1. Lohutagu siiski neid (linna)inimesi, kellele naabritädi jogurtit ei too- kõike seda saab teha ka pksemast keefirist (ja tuleb isegi odavam ja mitte nii rammus :))

    VastaKustuta