Tere tulemast sellesse retseptikogusse! Püüame siia koguda maitsvaid, kuid lihtsaid ja kergesti tehtavaid toite, nii magusaid kui soolaseid. Kui sul on mõni hea retsept varuks - tõenäoliselt oskad seda juba peast - ja oled nõus seda jagama, siis paneme selle meelsasti siia üles.

neljapäev, 26. mai 2011

Võilillemesi

2 kuhjaga klaasitäit võililleõisi üle valada külma veega ja aeglaselt lasta keema tõusta emaleeritud potis ja jätta üheks ööpäevaks seisma.
Siis kurnata ja õied korralikult välja pigistada.
Saadaud vedelikule valada 1kg suhkrut ja pool kooritud sidrunit.
Kuumutada emaleeritud nõus, kuni liigne vesi on aurustunud ja tekib siirupi sarnane vedelik. Valada kuumalt väikestesse klaaspurkidesse ja kaaned peale.
Tarvitada köha puhul 1 tl 3 korda päevas.

4 kommentaari:

  1. Ma olen kuulnud küll, et võilillemett tehakse, aga pole ise kunagi teinud. See retsept on küll nii lihtne ja selge, et tahaks kangesti ära proovida, aga.... emailnõud pole, no kohe mitte ühtegi, kui emailkruusid välja arvata.
    Mis see mesi muidu teraspotile teeb? Kas rikub kuidagi, või rikub hoopis pott mee maitse?

    VastaKustuta
  2. Kuna mett peab vahepeal kuumutama ja siis jälle seista laskma siis soovitataksegi igasuguste keemiliste reaktsionide vältimiseks emailpotti.
    Mina pole hakanud müüdi paikapidavust katsetama ka, kas on vahet- mulle on ema suutnud lapsepõlvest alates pähe taguda, et emailleeritud suur nõu on elutähtis ese majapidamises :D

    VastaKustuta
  3. Aitäh, et selle siia üles riputasid! Ma just mõtlesin seda su käest küsida! Nüüd tuleb end kokkuvõtta ja asi ära teha !

    VastaKustuta
  4. Mul ka plaan teha! Esimene kord (ülemöödunud aastal)läks aia taha, keetsin liiga kaua ja sain kivistuva suhkrusiirupi :)

    VastaKustuta