Mul muutus hiljuti saiavormi tegemine aktuaalseks (ma polnudki vist varem kunagi teinud) - nimelt leidsin esikusahvrist kilekotist märtsikuu (!) säilivusajaga kohupiima-rosinapärgi.
Niisama sööma hakata nagu ei julgenud, kuigi tegelikult - kõvaks nad ei olnud läinud ja pahaks ka mitte! (Mis ime keemiat küll tänapäeval kringlitesse sisse topitakse?????)
Noh, igal juhul tegin neist siis Kaarli soovil saiavormi. Kuna ma kohupiima pruunistamisse eriti ei uskunud, siis sulatasin margariini ja pintseldasin vormi kallatud saiatükid sellega üle. Viimane õunamoos tohutust sügisesest laarist oli just nahka pandud, nii et moosi ma ka sinna ei pannud. Arvasin, et ehk ajab kohupiim asja ära.
Ah jaa - retsept:Leidsin netist (hiireklõps avab lingi) hea selge retsepti ja panen ta ka siia üles, et teinekord jälle vajadusel võtta oleks :)
Valmistusained
1 sai
1/2 l piima
2 muna
moosi (õuna- vm. mahedamaitselist moosi)
suhkrut
kaneeli
võid
Valmistusviis
1. Lõika sai viiludeks ja viilud kuubikuteks, pruunista neid kergelt vähese võiga pannil.
2. Määri küpsetusvorm võiga ja lao pooled saiakuubikud vormi.
3. Pane saiakuubikutele kiht moosi ja lisa ülejäänud saiakuubikud.
4. Klopi lahti munad, lisa piim ja suhkur (vastavalt magusasoovile) ning vala segu vormi. Vedelik peaks katma u. 2/3 kuubikutest. Soovi korral raputa peale kaneeli ja suhkrut.
5. Küpseta ahjus 200°C juures kuni pool tundi ehk seni kuni vedelik on kadunud ja küpsetis kena - pruunikas pealt.
Mina pistan pruunistamiseks saiakuubikud kuuma ahju plaadile lihtsalt- panni ja võiga ei mängi.
VastaKustuta